Re: Částečná fakturace z EU
jaký typ smlouvy - kupní smlouva nebo smlouva o dílo?
Re: Částečná fakturace z EU
Já vím :-(. No je to blbé, teď jsem zjistila, že od stejného dodavatele tu máme dvě akce. Jedna je právě na to pořízení nového strojího zařízení, zaplatili jsme zatím 20% ceny, v pátek nám sem stroj přivezli a máme zaplatit 60% ceny, po zkušebním provozu 10% a pak po nějaké době zbylých 10% a teď babo raď.
Další akce je víceméně technické zhodnocení už stávajícího zařízení, také to bude takto na několikrát fakturováno?
Co myslíte? když mají na faktuře uvedenu tu hlášku o osvobozeném plnění, tak stane se něco když to dám do řádku 03 a 43 přiznání i když je to jenom část?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2014 10:23
Dobrý den,
prosím o radu. Dodavatel z Německa nám dodává strojní zařízení, kdy zařízení bude placeno na několikrát. Doklad, který poslal je Částečná faktura na 20% ceny uvedené ve smlouvě. Kdyby to byla klasická zálohovka, tak vím, že DPH (reverse charge) uplatním až na konečné faktuře, ale jak to provést když mi žádná konečná nepřijde, ale třeba jenom 4 dílčí faktury? Mám ho uplatnit z každé takovéto faktury, anebo počkat až bude zboží skutečně dodáno, ale pak nevím jakým dokladem to do přiznání nacpu?
Díky moc za rady
Míla