Re: Bankovní účet a úmrtní jednoho z úča
>>>Dobrý den,
>>>
>>>potřebovala bych poradit jak to je, když jeden účet
>>>používají tři osoby, "hlavní" je osoba která zemřela
>>>a
>>>další dva, co účet využívají jsou manželka a syn -
>>>veškeré peníze chodí na tento účet. Co se stane s
>>>účtem,
>>>když otec - hlavní osoba, na něhož je účet veden,
>>>zemře? Zablokují ho nebo vše běží dál jak dřív,
>>>protože
>>>účet využívají i jiní?
>>>
>>>Díky za info
>>Já jsem to udělala takhle: okamžitě jsem vybrala
>>nejvyšší možnou hotovost a POTOM jsem položila v
>>bance tu
>>otázku co vy tady. Zablokovali. Ale třeba to vaše
>>banka má jinak.
>Taky jsem se s tím už setkala, pokud zemře majitel účtu, účet je zablokován. I pokud ho využívají další osoby = disponující, mající podpisové právo atd. tak se k účtu nedostanou.
>Děkuji
Dobrý den,
v bance lze zajistit, aby i po smrti majitele účtu tento účet fungoval dál pro pozůstalého manžela. Účet se nezablokuje a normálně funguje dál. Je to něco víc než jen právo disponovat s účtem. Zajděte na pobočku banky a oni vám to zavedou k vašemu účtu. Moc se o tom neví, ale jde to.
Nedávno jsme to řešili.
Bohužel v tomto případě už je pozdě něco takového zařizovat.
Všem hezký den.
mBank - účet lze zřídit pro dva spoluvlastníky
Mám to tak já spolu s manželem (toho jsem tam dopisovala dodatečně jako spoluvlastníka) a teď jsme pomáhala zřizovat tento účet pro své rodiče - rovnou jsme tam napsali dva spoluvlastníky. Utíkali od ČS kvůli poplatkům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2014 12:29
Dobrý den,
potřebovala bych poradit jak to je, když jeden účet používají tři osoby, "hlavní" je osoba která zemřela a další dva, co účet využívají jsou manželka a syn - veškeré peníze chodí na tento účet. Co se stane s účtem, když otec - hlavní osoba, na něhož je účet veden, zemře? Zablokují ho nebo vše běží dál jak dřív, protože účet využívají i jiní?
Díky za info