Re: Exekuce - když nelze nic srazit
Nemusíte psát vůbec nic, dokud si nevyžádají nějakým .... dopisem žádost o součinnost.
A ten dopis je někdy zajímavý a na hraně porušení mnoha zákonů.
Tam pak se z toho zkuste nějak nevystrašit - když totiž tohle napíší, často vyžadují informace nad možnosti, které máte k dispozici a které vyžadovat mají nárok, občas se pohybují na hranici vyžadování osobních informací a někdy je to na hranici až trestného činu....
A vyhrožují pokutou zaměstnavateli až 50 tisíc, což je další vyděračská praktika.
Obecně jsem souzněná s tím, že dluhy se mají platit, nějak mi vadí to příslušenství.
Tak až Vám přijde tento vyžadující dopis, napište mi na maila - uctodw@centrum.cz,
mají nárok na sdělení, zda je zaměstnanec v pracovním poměru, jaká je jeho mzda a jaká je předpokládaná výše srážek. Případně ještě na to, zda je jejich nárok první nebo x-tý.
Na více informací, co se píší do zápočtového listu - má nárok a souvisí to - další zaměstnavatel - co jsou úvazky, kolik sraženo atd.
a mmch, jsem i exekuční věřitel, ale - ta libovůle, co mají někteří vykonavatelé - mi dost leze krkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 11. 2014 14:26
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, co dělat, když zaměstnancova nezabavitelná částka na mzdu je vyšší než jeho čistá mzda. Měla bych napsat daným exekutorům, aby exekuci pozastavili, nebo jak se zachovat v takových případech?
Předem děkuji