VELKÝ problém-rok neúčtovaná banka

• (neregistrovaný)

11. 11. 2014 20:26

Dobrý den,
    obrátil se na mě jeden známý s velkým problémem. K 1.1.2014 založil s.r.o., za účetní najal nějakou známou po škole a teď zjistil, že holčina vůbec neúčtovala banku. Má odvedeno 3x DPH a nechce dělat dodatečný, což chápu. Jak z toho ven?
    Kontrolovala jsem přijatý/vydaný faktury, pokladní doklady, všechno v pořádku. DPH je správně, ale jen z těchto dokladů. To co bylo placeno kartou (nákup např v Bauhausu) tam není. A největší problém - v pokladně je od dubna v mínusu.

Můžete mi poradit co s tím?

1 - Pokladna: K dnešnímu dni je v plusu, ale od začátku dubna tam byl mínus asi dvacet tisíc. Podnikatel má výběr hotovosti z účtu který by to kryl, ale už to nebylo zaúčtováno do pokladny. Dát to dnes se starým datem?

2 - Účtování věcí spadajících do DPH je jasné, musím tam dát datum posledního kvartálu, jinak bych dělala dodatečné.

3 - Takže všechny výpisy mám zaúčtovat s dnešním datem, nebo jak??? Nebo se starým, jen ty vstupující do DPH mám do data plnění DPH dát poslední kvartál?

Děkuji za jakoukoliv pomoc, řešíme tady co s tím. S holčinou měl jen ústní dohodu, takže ani nemá na základě čeho ji popotahovat, navíc jsou tam nějaké vazby, které tomu brání.

Moc všem děkuji!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).