Re: VELKÝ problém-rok neúčtovaná banka
ad 1) Pokladnu doúčtujte podle skutečných dat.
ad 2) Nechápu poznámku " To co bylo placeno kartou (nákup např v Bauhausu) v DPH není." DPH přece neúčutujete na základě bankovního výpisu, ale na základě daňových dokladů! Odpočty dph můžete uplatnit 3 roky zpětně.
ad 3) Výpisy zaúčtujte se správnými daty! Vždyť rok 2014 ještě není uzavřený.
Slečna totiž doklady, které byly placeny kartou dávala bokem k výpisům a pak je nezaúčtovala, to jsem neuvedla. Takže tu je hromada dokladů, které zaúčtovány nejsou.
Mám tedy vše jet podle reálných dat z výpisu a to co spadá do DPH a nebylo do něj dáno mám dát datum DPH dnešní?
Co ta pokladna? Každý měsíc vybírá hotovost, mám to přijmout do pokladny s datem kdy se to opravdu stalo? Má v pokladně asi 50 dokladů a doklad 51 bude mít datum z ledna?
Děkuji za pomoc.
Platby kartou zaúčtovat normálně jako ostatní závazky dle data vystavení dokladu. Jen datum odpočtu DPH uvedete aktuální. A spárujete v bance.
Pokladní doklady - není zvlášť řada pro příjem a zvlášť pro výdaj?
Všechny lístečky jsou očíslované?
Takže nevadí, že v int.dokladech mám už asi 50 dokladů s pozdějším datem? Všechny platby kartou dám tedy do int.dokladů pod reálným datem a jediné co změním, bude datum DPH?
Pokladní doklady - ano, ale už tam asi tři jsou. Vše úhrady faktur placené v hotovosti. Mám je přepsat vkladem z banky a znova je zadat aby řada byla nenarušena? Lístečky očíslované nejsou :-)
Děkuji!!!!!!
a můj úlet, nepozorně jsem četla, to je letošek, takže i nákladově lze
1 - Pokladna: K dnešnímu dni je v plusu, ale od začátku dubna tam byl mínus asi dvacet tisíc. Podnikatel má výběr hotovosti z účtu který by to kryl, ale už to nebylo zaúčtováno do pokladny. Dát to dnes se starým datem?
ANO DÁ. TO JE PROSTĚ PROBLÉM NĚJAK DIVNĚ ZAÚČTOVANÉHO VÝBĚRU, OSOBNĚ BYCH ZAÚČTOVALA PŘÍJEM DO POKLADNY S DATEM VÝBĚRU Z ÚČTU.
2 - Účtování věcí spadajících do DPH je jasné, musím tam dát datum posledního kvartálu, jinak bych dělala dodatečné.
TAK NĚJAK.
3 - Takže všechny výpisy mám zaúčtovat s dnešním datem, nebo jak??? Nebo se starým, jen ty vstupující do DPH mám do data plnění DPH dát poslední kvartál?
VÝPISY TOHO MNOHO NEOVLIVNÍ - CO TAM MÁTE S DPH? I PO ROCE ÚČTUJEME S DATEM VÝPISU, NEVÍM, JAK V PROGRAMU, CO POUŽÍVÁTE SOUVISÍ S DPH.
Děkuji za jakoukoliv pomoc, řešíme tady co s tím. S holčinou měl jen ústní dohodu, takže ani nemá na základě čeho ji popotahovat, navíc jsou tam nějaké vazby, které tomu brání.
TAK DĚLÁTE CO UMÍTE, NEPŘIPADÁ MI TO JAKO NĚJAKÁ EXTRÉMNÍ HRŮZA
Moc všem děkuji!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 11. 2014 20:26
Dobrý den,
obrátil se na mě jeden známý s velkým problémem. K 1.1.2014 založil s.r.o., za účetní najal nějakou známou po škole a teď zjistil, že holčina vůbec neúčtovala banku. Má odvedeno 3x DPH a nechce dělat dodatečný, což chápu. Jak z toho ven?
Kontrolovala jsem přijatý/vydaný faktury, pokladní doklady, všechno v pořádku. DPH je správně, ale jen z těchto dokladů. To co bylo placeno kartou (nákup např v Bauhausu) tam není. A největší problém - v pokladně je od dubna v mínusu.
Můžete mi poradit co s tím?
1 - Pokladna: K dnešnímu dni je v plusu, ale od začátku dubna tam byl mínus asi dvacet tisíc. Podnikatel má výběr hotovosti z účtu který by to kryl, ale už to nebylo zaúčtováno do pokladny. Dát to dnes se starým datem?
2 - Účtování věcí spadajících do DPH je jasné, musím tam dát datum posledního kvartálu, jinak bych dělala dodatečné.
3 - Takže všechny výpisy mám zaúčtovat s dnešním datem, nebo jak??? Nebo se starým, jen ty vstupující do DPH mám do data plnění DPH dát poslední kvartál?
Děkuji za jakoukoliv pomoc, řešíme tady co s tím. S holčinou měl jen ústní dohodu, takže ani nemá na základě čeho ji popotahovat, navíc jsou tam nějaké vazby, které tomu brání.
Moc všem děkuji!!!