Re: Mzdová účetní a účtování
Vždycky když jsem dělala finanční účetní nepožadovala jsem po podřízených znalost zaúčtování. Jenom při chybách jsme společně hledaly chyby a vždycky jsme se dobraly správného výsledku. Mám stejný názor jako Vy, i když ke škodě by Vám to asi nebylo.
děkuji za reakci, ale fakt už víc nemůžu a nechci přebírat zodpovědnost za jiné, mezd mám přes 500, směnný provoz, přihlášky/odhlášky ZP, OSSZ, dobře přes 150 exekucí a neustálá komunikace s úřady. To jsem si jen tak povzdychla, ale máte pravdu. Jste hodná, děkuji.
Děkuji vám všem, doufám, že se s FI domluvíme, jde asi i o to, abych se neježila dopředu a vyříkaly jsme si to v klidu. a vám zase naoplátku anonyme, kdysi když jsem ještě měla "ty ambice", jsem se chystala na certifikaci finanční účetní, ale pak mě naštěstí osvítilo a zůstala jsem "jen" u mezd, přišlo mi to vaše složité :) a obdivuji účetní, které zvládají obojí, to klobouk dolů! Přeji vám všem krásný den ať s účetnictvím či bez něj a moc děkuji za všechny vaše reakce, alespoň jsem se "zklidnila" a teď půjde všechno lépe a samo :-) jsem vděčná za toto forum a vstřícnost kolegyň :) moc děkuji !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 11. 2014 9:21
Dobrý den, prosím mzdové účetní - vy víte, kam se které mzdové složky účtují ? Finanční účetní dávám přehled do účetnictví, který vyjede v SAP, jsou tam účty a vše co je potřebné, ona se mě ptá, kde má hledat určitou pohledávku, kam se zaúčtovala, ale já tyto věci neřeším, já ani neznám účty, myslím si, že je to její práce ?? Jaký na to máte prosím názor vy? Myslím, že mzdová účetní nemusí znát účty, já je ani neznám, nepotřebuji je, zúčtuji mzdy, ručím za správné odvody, daně a vše s tím spojené, za dodržování placených příplatků dle ZP zkráceně atd.... ale znalost účtů kam se co účtuje je přece věcí a náplní práce finanční účetní ? nebo se pletu? co jí mám na to říct