Re: Výkup železa - kdo píše fakturu?
Asi tak nějak...
Jinak já když dodávám do šrotu, tak ale samozřejmě dostanu nějaký papír (např. potvrzení o převztetí materiálu), na kterém jsou napsány důležité údaje - materiál, hmotnost, cena za kg. Na jeho základě vystavím daňový doklad v režimu pdp. Pokud není tazatel plátce dph, tak je cena stejná, akorát nevystaví daňový doklad, ale nějakou "normální fakturu."
Re: Výkup železa - kdo píše fakturu?
30.11.2016
Mohu se zeptat na zaúčtování takto mnou vydané faktury v režimu PDP ,kdy cena bez daně je třeba 800,- a na FV poznámka daň odvede zákazník
311/ 604
na ř. 25 DPH uvedu tuto cenu.....jen teď nevím zda mám nějak " účtovat " o DPH , aby se mi to do tiskopisu DPH natáhlo
nějaké 343/343 na obou stranách. Myslím, že o DPH účtuje ten druhý , já jen výnos. Ale s tím natažením do tiskopisu mám problém.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 11. 2014 11:11
Dobrý den,
prosím Vás, jsme zámečnická dílna a máme kovový odpad - nepoužitelné zbytky materiálů, který chceme odvézt do výkupu.
Výkupce po mně chce vystavit fakturu na prodej kovových dílců/materiálu. Já si ale myslím, že bych měla dostat naopak od něj nějaký lístek, jakmile si zjistí přesnou hmotnost a vynásobí to svou výkupní sazbou. Nebo se pletu a vážně mu to můžu prodat?
Asi v tom už hledám něco, co tam není, ale přijde mi zvláštní, že by mi oni nevystavili doklad. Jak by to řešila nějaká FO bez možnosti vystavení faktury?
Děkuji za Váš názor.