Dobrý den, prosím o radu. Jako neplátce DPH jsem nakoupila zboží u zahraničního dodavatele vč. DPH. Nyní jsem plátce a budu vracet nějaké zboží z dřívějška oproti dobropisu. Tento dobropis bude na stejnou výši vč. DPH za jakou jsem zboží pořídila a bude tam rozepsané DPH i když už teď jsem plátce... je to tak? Jak nyní tento dobropis zaúčtuji, když už jsem plátce? Uvedu to v plné výši, bez rozepisování DPH mínusem, jako kdybych byla neplátce? Př: Dobropis: 10.000.-, dph 2000.- celkem 12000.- Já zaúčtuji Nákup zboží mínusem v plné výši 12.000? Snad jsem se zeptala alespoň trošku srozumitelně. Děkuji za Vaše názory. Š.
12. 11. 2014 13:52
Dobrý den, prosím o radu. Jako neplátce DPH jsem nakoupila zboží u zahraničního dodavatele vč. DPH. Nyní jsem plátce a budu vracet nějaké zboží z dřívějška oproti dobropisu. Tento dobropis bude na stejnou výši vč. DPH za jakou jsem zboží pořídila a bude tam rozepsané DPH i když už teď jsem plátce... je to tak? Jak nyní tento dobropis zaúčtuji, když už jsem plátce? Uvedu to v plné výši, bez rozepisování DPH mínusem, jako kdybych byla neplátce? Př:
Dobropis: 10.000.-, dph 2000.- celkem 12000.-
Já zaúčtuji Nákup zboží mínusem v plné výši 12.000?
Snad jsem se zeptala alespoň trošku srozumitelně. Děkuji za Vaše názory. Š.