Re: OT: velikost výplatní pásky
Také zasílám zaheslované pásky na e-mail, někdo chce na firemní, někdo na soukromý a těch pár pásek (průměrně tak 20 ze 200 lidí), lidí, kteří počítači třeba kvůli svému věku neholdují, tisknu laserovou tiskárnou na formát A5 a lepím do obálky, nadepsané jejich jménem.
Mzdový sw má "políčko" pro logo, takže tam mám barevné firemní logo plus QR kód.
Můj předchůdce "tisknul" pásky na jehličkové tiskárně - tedy spíše ryl jehličkou do papíru, protože pásku v tiskárně vyměnil až ve chvíli, kdy se při tisku roztrhala. "Staré" pásky byly rozměru 210 x 10 cm.
Zaměstnanci, ačkoli nemají moc benefitů (penzijko, stravenky za 50, týden dovolené navíc) komentovali nové pásky jako velké zlepšení.
Ono asi jak kde ve které firmě.
Pokud to dostanete direktivně nařízené a nekoupí Vám papír pro skryté pásky, ušetřete si čas alespoň tím, že si jména na obálky natisknete přes hromadnou poštu nebo si je natisknete na samolepky.
Hezký večer.
Taky to nevidím jako dobrý nápad. Jestli ředitel chce uzavřené výplatní lístky, tak tiskněte takové ty skryté, které se musí na okrajích roztrhnout. Myslím, že možnost tisku těchto lístků je už běžnou součástí programů. Samozřejmě se na tento tisk kupují zvláštní papíry.
Já bych si jako zaměstnanec pomyslela, že má společnost peníze na blbiny a jako projev úcty bych to nebrala. A kdybych byla trochu zapšklý zaměstnanec, brala bych to spíše jako provokaci, že místo navýšení mzdy zaměstnavatel demonstruje že má peníze a mně nic nedá...
já myslím, že o úrovni firmy mluví výše mzdy a benefity. Když vám zaměstnavatel, který dřív platil 3 sick days, 25 dní dovolené, příspěvek na ŽP nebo SP, tyto věci asi před 2 lety zrušil, stravenky vám dává v hodnotě 50 Kč(za kterou se ani nenajíte) a nyní místo aby zvýšil mzdu nebo poskytl nějaký benefit, vám chce dávat výpl.pásku s logem, tak jakou má firma úroveň ?
My jsme dřív dávali pásky malé, ale zaměstnanci se v nich moc nevyznali, ve velkých mají všechno pěkně rozepsané (náš program umožňuje obojí). Nedovedu si ale představit, že bych je z programu ukládala pro e-maily, asi bych to dělala půl dne. Navíc u nás má e-mail jen pár zaměstnanců. Rozdávám je přímo do ruky v obálkách se jménem zaměstnance (ručně napsané, žádné logo apod.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 11. 2014 15:45
Dobrý den, docela by mě zajímal váš názor na to, zda forma výplatní pásky ovlivní postoj zaměstnance k vedení společnosti. Náš generální nyní přišel s tím, že se mu nelíbí, že máme výplatní pásky malinké a předáváme je bez jakéhokoliv zalepení. Prý by chtěl, abych je tiskla na A4 s logem společnosti a dávala do obálek s natištěným jménem. Prý budou mít zaměstnanci pocit, že si jich společnost váží, když budou mít velkou výpl.pásku v obálce a s logem. Kromě toho, že to pro mě znamená práci navíc, znamená to i změnu v účetním programu a koneckonců i zvýšené náklady. Můj názor je ten, že si zaměstnanec nebude myslet, že si ho společnost váží, ale naopak, že společnost utrácí za kraviny místo aby mu dala nějakou odměnu. Máte stejný názor jako náš "generál" nebo jste jako praktické mzdovky stejného názoru jako já. Podotýkám, že samozřejmě výpl.pásky vydávám vždy zaměstnanci do ruky, po nikom je neposílám.