Re: rodičovská
Do práce se můžete vrátit hned po MD a pracovat jako před mateřskou, vůbec nemusíte být na rodičovské dovolené, když budete mít zařízené hlídání. Můžete pracovat a vydělávat jak zvládnete a přitom pobírat rodičovský příspěvek. Pobírání rodič příspěvku vůbec nesouvisí s tím, jestli budete na rodičovské dovolené nebo zda budete pracovat.
Nastoupit můžete, ale to už nebudete na rodičovské dovolené. Rodičovský příspěvek můžete pobírat dál.
Aha. A ještě se zeptám jak je to v tomto případě se zdravotním pojištěním za mne? Pokud bych si vydělala třeba 5000,- čistého.Musí mi zaměstnavatel strhnout odvody z minimální mzdy nebo jen z toho co budu brát, bo je za´mne plátce pojistného stát? A pokud bych byla na rodičovské dovolené a chtěla si u zaměstnavatele přivydělat třeba na dohodu, tak musím v tomto případě na jinou práci než jakou mám ve smlouvě?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 11. 2014 17:55
Dobrý večer,
od prosince budu pobírat rodičovský příspěvek. Chci se zeptat, můžu si přivydělat u svého zaměstnavatele? Mám za to, že ano, ale že nesmím být zaměstnána na pozici, ze které beru rodičovský příspěvek. Prosím je to tak nebo se mýlím? A ještě jedna věc, pokud si takto přivydělám 5000,- čistého měsíčně nebude problém na pracovním úřadě nebo na sociálce, že jsem na rodičovské a pracuji? Já jen, aby nebyl problém v tom, kde mám dítě, když pracuji nebo tak něco.
Jen dodám, že rodičovský příspěvek mám na tři roky, chtěla jsem na dva,ale měla jsem malý příjem,tak na dva roky mít nemůžu.
A ještě mne tak napadá, jestli můžu mít rodičovský příspěvek na tři roky,ale do práce na svoji pozici můžu nastoupit už od dvou let dítěte?
Předem děkuji za odpověď.