DP za rok 2013 starobní důchodce

• (neregistrovaný)

14. 11. 2014 7:16

Je možné, aby si starobní důchodce podal daňové přiznání za rok 2013, pokud v roce 2013 podepsal prohlášení k dani, zaškrtnul, že slevu uplatňuje, bylo mu provedeno RZD a sleva mu nebyla uplatněna. Mám žádosti od stávajících zaměstnanců i od těch, kteří už nejsou zaměstnanci, že chtějí ode mě vystavit potvrzení o zd. příjmech za rok 2013, aby si mohli podat DP.
    A ještě jeden dotaz. Je oprava na dani za rok 2013 u těch starobních důchodců, kteří v prohlášení na rok 2013 zaškrtli, že slevu uplatňují, moje povinnost? Tedy i u těch zaměstnanců, kteří už u nás nepracují, bez toho, abych se s nimi domluvila, jestli si nechtějí podat DP? A do kdy musí být oprava mnou (tedy plátcem) provedena?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 11. 2014 7:52

jasná. (neregistrovaný)

Re: DP za rok 2013 starobní důchodce
      Dobrý den,
      SLUŠNOST
      Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná.

• 14. 11. 2014 9:00

jasná. (neregistrovaný)

Re: DP za rok 2013 starobní důchodce
      Pokud zaškrtli, že uplatňijí slevu na poplatníka, pak byste vy měla provést opravu RZD. Nebo (pro vás přijatelnější řešení) by si zaměstnaci mohli podat daňové přiznání. Vystavíte jim potvrzení o zdanitelných příjmech, kde vyznačíte s jakým výsledkem bylo RZD provedeno. Na podání DP mají zaměstnanci 3 roky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).