Re: z nepláce IO a pak plátce DPH
No k těm přijatým....to si vyrobím inventuru z toho co za těch 12 měsíců zpětně mám a to si dám na ř. 45....tak je to dobře? A co se týče vydaných faktur, budu prodávat zboží (né služby) dřevěné výrobky do zahraničí,ale nejsem si jistý jestli s nebo bez DPH, když už budu plátce DPH, ale je to v eurech do zahraničí....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 11. 2014 8:30
Byl jsem neplátce DPH, osvč, vedu DE, pak jsem se stal od 7/2014 iden. osobou, protože jsem měl reklamu na Googlu apod., nyní jsem překročil obrat 1 mil.Kč a od 1.12.2014 se stávám plátcem DPH. Budu nyní tedy tuzemské fa fakturovat s DPH. Ale teď nevím jestli ty zahraniční (Slovensko, Německo, Polsko apod.) budu v eurech s DPH nebo bez? V žádné zemi jsem jejich limit nepřekročil a nikde nejsem (v jiném státě) hlášen k DPH....mohu si uplatnit zpětně náklady s DPH, udělám inventuru a musím k tomu dokládat i ty faktury?A tu inventuru zásob si uplatním na ř. 45 v DPH? Moc díky za rady. ctirad