Občanské sdružení

• (neregistrovaný)

16. 11. 2014 22:07

Prosím o radu, známý mě požádal o pomoc s účetnictvím pro občanské sdružení... Toto sdružení existuje od roku 1996, ale našla jsem poslední peněžní deník v roce 2001. Přiznání k dani nepodávali, co teď s tím?
    Sdružení dostává každý rok příspěvek z města a pořádá 2x ročně ples, ale bylo mi akorát řečeno, že z toho nic nevydělají. Ale žádné bližší info k tomu nejsou, např. kolik se prodalo lístků, jaké byly tržby. Většinou občerstvení připravují členové sdružení, např. členka upeče zákusek a pak se jí vyplatí třeba 300 Kč jako náklady na přípravu.. No jsem trochu v koncích, poradíte mi prosím..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2014 23:42

karel501 (neregistrovaný)

Re: Občanské sdružení
      Tady je každá rada na draka, nejlepší je poslat ho někam jinam, kdo má více fantazie a odvahy :-)

• 17. 11. 2014 8:53

Monulina (neregistrovaný)

Já bych i poslala, akorát to beru jako výzvu a že se něčemu přiučím.. Taky by mě zajímalo, zda by měli podat dodatečně daňová přiznání? Příspěvek z města mají max. 5000,- za rok, pokud mají nějaké dary, tak je to taky tak do částky 10.000,- a pak příspěvky členů.. Pokud jde o výdaje, přispívají na dopravu členům, pokud jedou na sraz s jinými spolky nebo drobné nákupy.. Ale nevím jak s těmi plesy, zda si to tam mám vymyslet, protože předpokládám, že z toho mají nějaké peníze a tím pokrývají právě ty ostatní náklady... Problém je, že na to mám 14dnů :-(

• 17. 11. 2014 22:16

andulka_ka (neregistrovaný)

Taky účtuji neziskovku. Jestli potřebujete poradit tak mi pošlete svůj mail a ráda poradím

• 1. 1. 2015 11:08

šipka (neregistrovaný)

Dobrý den,
      prosím můžu Vám také poslat email, také bych potřebovala radu ohledně neziskovky. Nechci to zadarmo.
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).