Re: Odpisy
Takže tedy to, za kolik se auto prodá nemá vůbec žádný vliv.Příklad:zůstatková cena 34 000,- a prodej za 10 000,-? Jde mi o to,aby se třebas nemuselo něco zpětně dodaňovat , když by se to prodalo za nižší než zůstatkovou cenu. V tomto případě teda nehraje žádnou roli, za kolik se to prodá?
Re: Odpisy
Můžete prodat i za cenu nižší, než je zůstatková. Prodejní cena nemá vliv na zůstatkovou cenu vozidla a na uplatněné odpisy. Předpokládám, že prodáváte osobě, která s Vámi není ekonomicky nebo personálně spojená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 11. 2014 16:23
Dobrý den,
poradí mi prosím někdo? Jak je to s prodejem auta, které není ještě odepsáno? Mám na mysli, pokud by se toto auto prodalo za nižší než zůstatkovou cenu? Je to problém nebo prodejní cena auta nemá vůbec žádný vliv na zůstatkovou cenu vozidla a jeho odpisy, které se už uplatnily?Jen dodávám, že se jedná o fyzickou osobu, která vede daňovou evidenci.
Předem děkuji