Starosta

• (neregistrovaný)

18. 11. 2014 9:26

Dobrý den,

prosím mzdové účetní o radu, v případě, že s tím má některá zkušenost.
    Jeden náš zaměstnanec se stal starostou (uvolněná funkce) a já teď nevím co všechno mám pro něho připravit nebo spíše jaké změny pro mě nastanou. Šéf mi pouze oznamil, že se stal starostou ať si to ohlídám při výplatách. Nikde na netu nic nemůžu najít. Nemám s tím zkušenosti. Může mi někdo poradit co se bude kolem toho dít?
    Zoufalá Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2014 9:59

ijarča45 (neregistrovaný)

Re: starosta
      Je to uvolněný starosta a nebo tohle bude stíhat při práci ??!!!!!!!!!!!!!!!!!! na obci je plno úředníc tak ty si to pohlídají

• 18. 11. 2014 10:08

Lenka zoufalec (neregistrovaný)

Jedná se o uvolněného starostu, práci už nebude vykonávat. Nevím jestli se s ním má ukončit pracovní poměr, nebo bude dále jako zaměstnanec, který bude mít neplacené volno. Nemám s tím zkušenosti. Děkuji za odpovědi.

• 19. 11. 2014 0:16

Majik (neregistrovaný)

Zaměstnanec se stává uvolněným funkcionářem dnem zvolení do funkce. Od tohoto dne také pobírá měsíční odměnu, kterou mu vyplácí obec, pro kterou vykonává funkci uvolněného starosty (popř. místostarosty). Pozor - pracovní poměr u původního zaměstnavatele stále trvá, jen je vyňat z odměňování. Zaměstnavatel je povinen mu držet jeho pracovní místo, nesmí toto pracovní místo obsadit na dobu neurčitou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).