Re: Mám nárok na daňové zvýhodnění?
V takovém případě bych si tedy syna uplatnit mohla?
Napadla mě ještě myšlenka, zda by si nemohla mého syna uplatnit má matka, když žijeme ve společné domácnosti?
Re: Mám nárok na daňové zvýhodnění?
Dobře, děkuji. Ještě jsem se chtěla zeptat:
- nebude problém, že skutečné výdaje uvedu 0,- Kč?
- mám ještě nějaké úroky z úvěru, které bych si mohla odečíst, jestli tomu ale dobře rozumím, nemusela bych je použít, protože daň z 56.000,- mi pokryje sleva na poplatníka?
Děkuji za Váš čas, M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2014 9:36
Dobrý den,
prosím o radu. V roce 2014 mám příjmy pouze z pronájmu bytu - celkem 56.000,- (jsem na RD) a mám možnost si přivydělat na DPP v listopadu 10.000,- a v prosinci 10.000,-. Budu mít možnost si uplatnit syna v daňovém přiznání?
Jestli jsem to správně pochopila, základem daně u pronájmu je výše příjmů - náklady. Jestliže použiji paušální sazbu 30%, daňový základ z pronájmu mi vychází 39.200,- + 20.000,- z DPP. Celkem se tedy dostanu nad nutnou částku 51.000,-. Nejsem si ale jistá § 35ca.
Je nějaká možnost, jak v mé situaci dostat daňové zvýhodnění na mé dítě?
Kdybych měla příjem pouze z pronájmu a DPP odmítla, musím si dávat daňové přiznání? Měsíční příjem z pronájmu činí 7.000,-.
Děkuji za Vaše rady. M.