Re: Životní pojištění zaměstnavatel - zr
Děkuji za odpovědi.
Předpokládám správně, že zdanění vyplacené částky provede pojišťovna?
Nutné rušit pojistku není, ale vadí mi praktiky zprostředkovatele, který ji původně uzavíral a jeho lidé docela obtěžují. V současnosti má naše firma hlavního pojišťovatele s úplně jiným jednáním, od kterého si chci nechat vybrat nové pojištění, nebo si nechat vyplácet celý příspěvek zaměstn. na penzijní (v době uzavírání to nešlo, nevešli jsme se do limitů).
Re: Životní pojištění zaměstnavatel - zr
Nemyslím si že přestanou obtěžovat, ale odpálím je, že s nimi nemám a nechci mít nic společného. Jedná se o ZFP akademii, v době uzavírání smluv se jevili úplně jinak než teď (smlouvy dělala kolegyně, která už od nich před pár lety odešla). Ani smlouva se mi nezdá nějak extra výhodná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2014 9:47
Dobrý den, prosím o odpověď:
Mám životní pojištění, na které mi přispívá pouze zaměstnavatel, já sama nic neplatím. Uvažuji o jeho zrušení a založení nového u jiné pojišťovny. Budu v tomto případě něco zdaňovat?