Náhrada mzdy

• (neregistrovaný)

18. 11. 2014 11:06

Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, jak je to teď s náhradou mzdy. Je možné, že před 4 lety pokud měl zaměstanec např. 5 dní dovolené, zvýšila se mu hrubá mzda? Nyní mi přijde, že pokud mám týden dovolené, nebo je svátek, mám mzdu stále stejnou, nebo i nižší. Myslím si, že dříve, když si zaměstnanec vzal týden dovolené navýšila se mi mzda.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2014 11:10

Líba (neregistrovaný)

Re: Náhrada mzdy
      Způsob výpočtu se nijak nezměnil. Možná jste tenkrát měla víc odměn, takže průměr byl výrazně vyšší.

U měsíční mzdy záleží na počtu hodin v předešlém čtvrtletí a na tom, kolik pracovních dnů je v měsíci, kdy dovolenou vybíráte. Může se stát, je nižší.

• 18. 11. 2014 13:46

Baruna (neregistrovaný)

Nejde ani tak o výpočet, ale o to, že se dovolená nepromítne ve mzdě. Například u předchozího zaměstnavatele jsem měla hrubou mzdu 18000kč, pokdu jsem měla např. týden dovolené, byla nahrada naúpř. 4820kč. V tomto případě jsem měla částku za dovolenou přičtenou k té hrubé mzdě. Proto jsem pak měla vyšší mzdu.

• 18. 11. 2014 13:50

mirka..p (neregistrovaný)

To jako že vám dali CELOU měsíční mzdu a k tomu připočetli dobolenou? To je nějaký nesmysl, ne? To by šlo pouze v případě, že byste z toho zaměstnání odcházela a oni by vám propláceli zbývající nevybranou dovolenou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).