Re: rozvázání prac. poměru
Za prvé musíte mít posudek od orgánu lékařské péče, jasné vyjádření, že jste pozbyla dlouhodobě vykonávat dosavadní práci. Nestačí doporučení, navíc je to i starost zaměstnavatele, aby Vás při změně
( uznání invalidity)poslal na lnovou lékař.prohlídku.
Pokud bude výsledek takový, že podle posudku nebudete smět práci vykonávat, musí Vám být přidělena jiná práce, odpovídající vašemu zdr.stavu. Nemá-li zaměstnavatel takovou práci, může Vám dát výpověď nebo můžete skončit dohodou.Na takový případ je výpověď
se strany zaměstnavatele bez odstupného. Kdybyste dala výpověď vy, nedostanete rovněž odstupné. Nejedná se zřejmě o nemoc z povolání ani o prnásledy prac.úrazu ( nezmiňujete se o tom).
Re: rozvázání prac. poměru
paní píše, že je v zaměstnání od dubna letošního roku, tak to vůbec nepředpokládám, že by mohla mít nějakou nemoc z povolání
a bolest kloubů, páteře má dnes kde kdo, to těžko někdo získá na to nemoc z povolání...
jestli chce v práci skončit, tak může, když podá výpověď do konce listopadu, tak posledního ledna končí PP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2014 13:52
Jsem v p.n.a nyní mi byl přiznán invalidní důchod 2hého stupně-páteř,klouby.zajímá mě jak dát výpověd abych měla nárok na odstupné.U tohoto zaměstnavatele jsem od 1.3.2014.U předchozího jsem byla 9 let,do 28.2.2014.Předem děkuji za brzkou odpověd emailem.Juránová P.S.Musím to řešit nyní a nevím jak.