Re: DPH novela
Zákon schválila poslanecká sněmovna, ještě to musí projít senátem a podepsat prezident. Jinak k tomu zákonu patří vyhláška, ze které se dozvíte např. co je to "laptop", od kdy bude platit a limity pro uplatnění režimu přenesení daňové povinnosti. Návrh vyhlášky viz http://www.komora.cz/pro-podnikani/legislativa-a-normy/pripominkovani-legislativy/nove-materialy-k-pripominkam/168-14-nar-vl-o-stanoveni-dodani-zbozi-pro-pouziti-rezimu-preneseni-danove-povinnosti-t-17-10-2014.aspx (to co je na stránkách PSP je nepoužitelné)
Původní návrh vyhlášky je součástí sněmovního tisku 291 z 3.9.2014. V mezidobí MF zřejmě přehodnotilo své stanovisko a někdy začátkem října poslalo do veřejné diskuse návrh uvedený na stránkách Hospodářské komory. Proto bych spíše věřil později zveřejněnému návrhu a limitu 100.000,- Kč. Je to ale jen můj osobní názor.
Také jsem na rozpacích, hledala jsem a také jsem se pozastavila nad tím, že poslaneckou sněmovnou byl v rámci schvalování připojen text s nařízením, kde se uvádí 10000,- Kč.
A jako obvykle se to dozvíme tak 30. prosince.
Hlavně, že od 1. už budeme muset fakturovat po novu.
Jak typické, Příloha č.6 je v zákoně, ale v tom nařízení vlády bude vyjmenováno to na co se bude vztahovat PDP- a to ještě neexistuje, jen návrh! Dále je děs § 92g= mechanismus rychlé reakce, pokud někde hrozí daňové podvody může vláda zavést nařízením režim PDP u tohoro zboží a to na 9 měsíců! Holt podnikatel je "sprostý podezřelý" vždy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 11. 2014 7:58
Dobrý den, prosím je platná od ledna v novele DPH
Nová příloha č. 6 ?
Seznam dodání zboží nebo poskytnutí služeb, při nichž se použije režim přenesení daňové povinnosti, stanoví-li tak vláda nařízením ?
nemohu nikde najít. děkuji a hezký den