Z nepláce IO a pak plátce DPH

• (neregistrovaný)

20. 11. 2014 6:22

Dobrý den, nedořešil jsem to minule, přesto bych potřeboval poradit. Nyní jsem iden.osoba a od 1.12. budu plátce DPH (překročil jsem mil.Kč), začnu tedy vystavovat fa s DPH, ale teď nevím co se týče vydaných faktur do EU...vyvážím zboží - dřevěné výrobky, v jiných státech jsem nehlášen, nepřekročil jsem limit. Budu tedy faktury do zahraničí v eurech fakturovat s DPH nebo bez???Díky za rady Ctirad

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2014 7:32

alli (neregistrovaný)

Re: z nepláce IO a pak plátce DPH
      záleží, komu bude prodávat v EU - podnikatelům nebo občanům?

• 20. 11. 2014 7:35

ctis (neregistrovaný)

firmám i občanům, co si kdo objedná...to musím zjistit komu a pak dle toho fakturovat?mam ještě e-shop, lidé to objednávají několika způsoby....(jsou to dřevěné peněženky, motýlci, spony na kravaty apod., takže to třeba berou i firmy jako dárky na konec roku apod.)

• 20. 11. 2014 7:38

alli (neregistrovaný)

osobám registrovaným v EU k DPH fakturujete jako osvob. plnění dle §64 ZDPH bez DPH (ověřit DIČ odběratele ve VIES), podmínkou je vývoz do EU (prokázat, že k tomu došlo lze dod. listem, přepr. dokladem, prohlášením odběratele o vývozu), uvedete do ř. 20 přiznání a podáte souhrnné hlášení s kódem 0
      osobám neregistr. v EU s DPH, ř. 1 přiznání
      hlídat limit dle jednotl. zemí EU, při překročení se tam registrovat k DPH

• 20. 11. 2014 7:42

ctis (neregistrovaný)

Díky moc za rady!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).