Náležitosti dokladu v DE neplátce DPH

• (neregistrovaný)

20. 11. 2014 8:41

Dobrý den,
    moc Vás prosím o radu. Je nějaký předpis, který nařizuje, co musí obsahovat doklad o nákupu zboží, aby byl daňově uznatelný? Nejsem plátce DPH a vedu DE. Nakupuji drubné zboží z Číny, které nechávám zasílat přímo odběrateli a dostat z čínského prodejce jakýkoliv doklad je prakticky nemožné. Mám pouze svou objednávku a doklad o zaplacení ( při platbě kartou je to výpis z účtu, při platbě přes PayPal je to výpis z PayPalu).
    Moc Vám všem děkuji za jakoukoliv odpověď nebo odkaz, kde to bych to našla. Jsem už zoufalá.
    Přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2014 9:14

MM. (neregistrovaný)

Re: Náležitosti dokladu v DE neplátce DP
      Proclení neprobíhá. Jsou to drobné předměty do 20 EUR zasílány přímo našim zákazníkům (konečným spotřebitelům)

• 20. 11. 2014 9:31

xx (neregistrovaný)

Pokud je to v souladu s § 71/3/a ZDP, tak ano.
      Bez dokladu se Vám však bude špatně prokazovat. Čínské doklady samy o sobě jsou dost strohé, často na nich není ani odběratel uveden. Existuje aspoň nějaké potvrzení objednávky? Cokoliv, co by doložilo nákup uvedeného zboží, aspoň v mailové podobě.

• 20. 11. 2014 10:00

MM. (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpověď. Je to přesně tak, jak říkáte. Pokud se mi podaří z nich alespoň nějaký doklad získat, je to víceméně doklad o ničem. Jediné co mám, je zpětný email o tom, že zboží bylo zaplaceno. Myslíte, že pokud dám dohromady svojí objednávku, svůj doklad o platbě a jeho mail o potvrzení přijetí platby, že toto bude stačit? Navíc v čínských eshopech se prodejci prezentují pod svými nicky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).