Re: DPP při RD
Jestli je to u stejného zaměstnavatele, tak nestačí v PS změnit druh práce. Nesmíte vůbec tuto práci vykonávat.
§ 34b
Zaměstnanec v dalším základním pracovněprávním vztahu u téhož zaměstnavatele nesmí vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny. U zaměstnavatele, jímž je stát, platí věta první jen tehdy, jedná-li se o výkon práce v téže organizační složce státu.
Takže krátit úvazek v PS nechcete, ale změnit v PS z PP na DPP by vám nevadilo??
Já jsem to pochopila tak, že chce u téhož zam-tele pracovat na dpp, v níž by byl stejný druh práce jako v PP. Což nelze, takže jestli by se to nedalo vyřešit tak, že sepíší dodatek ke smlouvě na jiný druh práce a tím pádem bude moci mít dpp na práci, kterou měla v pracovní smlouvě původně. To by šlo, ne?
Přesně tak. Nechápu jízlivé poznámky. Do pracovního poměru s 6 měs.miminkem fakt nastoupit nechci. Potřebuji pracovat po večerech z domova. Nevidím na tom nic divného. Minule jsem si úvazek nechala zkrátit a vyměnilo se vedení a nový zaměstnavatel mi nechtěl úvazek změnit zpět. Takže si změním druh práce v PS a v DPP si uvedu původní. Hodiny mi stačit budou. Dle mého návrhu mi zaměstnavatel změnu odsouhlasí. Děkuji za reakce.
Špatně čtete, v § 34 se nemluví o pracovním poměru, ale o pracovněprávním vztahu, to je PP, DPČ i DPP
Co se týká toho zkráceného úvazku, měla jste to špatně napsané, kdyby bylo bývalo v pracovní smlouvě přesně vyznačeno na jakou dobu se sjednává zkrácený úvazek, nebyl by problém po uplynutí doby pracovat zase na celý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2014 22:33
Potřebovala bych pracovat při RD na DPP. Druh práce jako v PP. Je možné změnit v PS jen druh práce? Nechci krátit úvazek, minule se mi to vymstilo. Děkuji za odpověď.