Re: dodatečné přiznání k DPH
děkuji za názor mě ale přijdou faktury až po 25. jde mi o tu dobu do které mám počkat, abych nepodávala 5 přiznání třeba. Někdy přijde po 25. jedna , ale jeden měsíc mi přišly 3. Po dvou dnech jsem dělala dodatečné a paní z Fú mi řekla že mám udělat jen jedno....tak by mě zajímalo dokdy mohu čekat? jestli je někde lhůta ?
Re: dodatečné přiznání k DPH
1/ pokračujte v dotazu, takto se těžko odpovídá
2/ Lhůta pro podání dodatečného je §141 Daňový řád
"podat do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém to zjistil, .. "
3/Dle § 104 zákona o DPH nemáte povinnost podávat dodatečné
4/Možná by bylo vhodné se ve firmě zaměřit na oběh dokladů tak, aby tato situace byla spíše výjimkou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2014 11:44
dobrý den, prosím o radu. Po přiznání k DPH nám chodí faktury s PDP ( různé práce jeřábem ap) dodavatelé na fa napíšou zdan. plnění a vystavení fa stejné, ale pošlou nám faktury kolem 21. v měsíci. Já mám vždy podané přiznání. Takže musím podávat dodatečné? Paní na Fú mi ale řekla že nemám dodatečných podávat 5, ale jen jedno nevíte dokdy tedy mám čekat? jaká je lhůta pro dodatečné? nerozumím tomu.
Dokonce mi tento měsíc přišla faktura ze srpna, paní tvrdila že ji posílala, ale nám nedorazila. Musím tedy dodatečné podat do srpna? Moc děkuji za vysvětlení