Re: jednatel v české sro s prací v Němec
Možné je cokoliv, ba je to i dost běžné, že je souběh zaměstnání v různých zemích.
Problém spočívá v jednotném systému pojištění v rámci EU. Tzn. SP a ZP se musí odvádět jen do jednoho státu podle pravidel tohoto státu. Největším kamenem úrazu je zjistit (a pochopit), do kterého státu má být pojistné odváděno a toto následně realizovat.
Příručka s popisem situací je např. na www.cssz.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2014 23:08
Pracuji v Německu, celoročně tam i bydlím, zaměstnavatel za mě odvádí sociální i zdravotní pojištění. Navíc i podnikám a každý rok předkládám daňové přiznání z této činnostii.
Trvalé bydliště mám v ČR, jsem i český občas s českým pasem. Nabízí se mi možnost založit v ČR sro a fungovat v ní jako jednatel. Firma by měla sídlo společnosti na mé trvalé adrese v ČR.
Moje otázka zní, jestli je toto vůbec z mé pozice jako zaměstnance v Německu možné zrealizovat?