Re: daně: prodej bytu, nemovitosti, příj
1) v lednu podat přiznání, zaplatit do května, ceny jsou podle lokality
2) ne 3%, ale 4%
3) do konce března následujícího roku, výpočet je jak píšete, pak si uplatní slevu na poplatníka (vždy) plus slevu na studenta (není na všechny zahraniční školy, ale nejsem si jistá, kde se konkrétní škola ověřuje)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2014 8:35
Něco jsem si vyhledal, ale jsem "daňové poleno", proto se raději zeptám fundovanejch: Koupil jsem byt s garáží pro syna, ten se ale proti očekávání dostal na studium do zahraničí. Ta koupě se jeví jako zbloudilá střela. Co teď? Jasně do ledna se musí zaplatit daň z nemovitosti (8 KČ za qm garáže 2 KČ za qm bytu), dále pak prodej bytu znamená 3%-tní daň z prodeje a do konce března je třeba zaplatit daň z příjmu t.j. prodejní cena mínus nákup a div. poplatky a z tohoto (snad zisku) se platí 15-ti procentní daň. Moje otázka - syn nemá žádné jiné příjmy, lze však zohlednit při zdaňování, že je stuudent??? A hlavní otázka - je tomu skutečně tak, nebo jsem něco zapomněl???