Re: Příloha 1 - přiznání k dani z nabytí
no, podle toho, co jsem pátral, tak ani oni přesně nevědí. Všude se píše, pokud je to v SJM, tak plní společně a nerozdílně a vše je jen na jednoho a pak chtějí u nabyvatele zase rozdílně? Nerozumím tomu. A taky nevím, proč to chtějí zase psát na kus papíru, když k tomu přiznání stejně musíte předložit kupní smlouvu a výpis z katastru. Tam všechny údaje přeci jsou. Zkusím to podat jak píšete, přinejhorším podám opravné DP.
Děkuji
Re: Příloha 1 - přiznání k dani z nabytí
v pokynech je vyplnit přílohu v počtu odpovídajícímu počtu nabyvatelů... jsou-li nabyvatelé dva, pak dvě přílohy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2014 11:54
Prosím o pomoc s vyplněním přílohy č. 1 N k přiznání k dani z nabytí nemovité věci.
Prodal jsem garáž do SJM manželů za 55.000,-. Nevím, zda musím tuto přílohu (údaje o nabyvateli) vyplnit 2x - na každého z nich a na druhé straně, kde se vyplňuje sjednaná cena a provádí výpočet rozdělit částku 55.000,- a napsat jejich podíly 50:50 nebo tuto přílohu mohu ponechat vyplněnou jen na jednoho z nich a uvést sjednanou cenu celkem. Vše ostatní je mi jasné, ale u tohoto tápu.
Děkuji za pomoc.