Re: Potřebuje účetní firma OP bývalé úče
Pokud bude firmu ohledně finančního úřadu zastupovat někdo z účetní firmy, pak určitě nepotřebuje Vaši občanku.
To je naprostý nesmysl.
Určitě bych občanku nekopírovala.
Pokud z nějakého důvodu potřebuje účetní firma ověřit Vaši totožnost, tak Vám má nejen sdělit důvod proč přesně to potřebuje (vy si tak můžete ověřit zákonnost jejich požadavku), ale také osobně ověřit údaje z Vaší občanky.
Re: Potřebuje účetní firma OP bývalé úče
>Dobrý den,
>chtěla bych znát Váš názor. Do 30.6.2014 jsem dělal
>naší firmě s.r.o. účetnictví já jako zaměstnanec. Nemám
>podepsané žádné plné moci, podpisové vzory. Nemohla
>jsem ani posílat peníze přes banku. Od 1.7.2014 bylo
>účetnictví předáno účetní firmě, kterou si vybrala nová
>spolumajitelka. Já nyní zpracovávám jen mzdy. Dnes mi
>požádala nová spolumajitelka, abych jí naskenovala svůj
>OP, prý to potřebuje účetní firma.
k čemu by to potřebovasla? Nejste povinna něco takového dělat.
Tu firmu k jednání na FÚ musí přece zmocnit stat. orgán společnosti a ne mzdová účetní, co je to za blbost:)
Z důvodu, že nás
>zastupuje a je to prý podle zákona, a aby mohli na Fú.
>Připadá mi to divné a nechce se mi někomu jen tak
>kopírovat občanku.
>Máte s tím nějakou zkušenost?
>MŠ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2014 16:09
Dobrý den,
chtěla bych znát Váš názor. Do 30.6.2014 jsem dělal naší firmě s.r.o. účetnictví já jako zaměstnanec. Nemám podepsané žádné plné moci, podpisové vzory. Nemohla jsem ani posílat peníze přes banku. Od 1.7.2014 bylo účetnictví předáno účetní firmě, kterou si vybrala nová spolumajitelka. Já nyní zpracovávám jen mzdy. Dnes mi požádala nová spolumajitelka, abych jí naskenovala svůj OP, prý to potřebuje účetní firma. Z důvodu, že nás zastupuje a je to prý podle zákona, a aby mohli na Fú. Připadá mi to divné a nechce se mi někomu jen tak kopírovat občanku.
Máte s tím nějakou zkušenost?
MŠ