Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 11. 2014 9:10
Máme u nás zaměstnankyni na DPP, která si v 10/2014 vydělala 4800 Kč. Má podepsané daňové prohlášení, kde si uplatňuje slevu na poplatníka a slevu na 2 děti. Jsem začínající mzdová účetní a slevu na děti jsem jí za 10/2014 neuplatnila, protože jsem myslela, že musí splňovat obě podmínky pro daňový bonus – měsíční výdělek min. 4250 Kč a výdělek za rok min. 51000,- Paní byla dříve na ÚP, nic si nevydělala a u nás do konce roku výdělky přesahující 51000 mít nebude. Na školení jsem se však dověděla, že při uplatňování měsíčního daňového bonusu platí pouze splnění podmínky minimálního výdělku 4250,- Měla bych prý další měsíc (výplata za 11/2014) udělat opravu. Prosím, nevíte, jak udělat opravu? Vůbec nevím, jak na to. Jak to zadat do mzdového programu. Hlásí se něco na finanční úřad? Budu velmi vděčná za Vaše rady.