Re: zkušební doba a nemoc - prodloužení
Ano, to jsem mu taky říkala. Jenže.......jeho mistr to nechce povolit, jedná se o problémového pracovníka a pokud mu nevyjde zkušební doba, mistr ho nechce pustit, ať si chodí do práce ještě prosinec, když to dal vědět na poslední chvíli, že končí a není za něho náhrada. Proto se mi jedná o zkušební dobu, abych se nespletla v datumu.
Re: zkušební doba a nemoc - prodloužení
Musíte napsat přesné datumy nemoci, obecně by se zkušební doba prodloužila o 19 pracovních dní, ale další nemocí v listopadu se běh opět zastavil, takže nelze bez těch údajů spočítat.
Ovšem myslím si, že je to blbost ho tam držet, stejně zas onemocní, když bude chtít a v prosinci stejně pracovat nebude. Jen si zakládáte na problém, že může přestat chodit do práce jen tak a budete ještě řešit absenci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2014 10:07
Prosím vás, poradíte mi s prodloužením zkušební doby? Zaměstnanec nastoupil 1.9.2014, zkušební doba 2 měsíce, smlouva do 31.12.2014. Nemocný byl v září 6 pracovních dní, v říjnu 13 pracovních dní, v listopadu 8 pracovních dní (to už ale nespadá do zkušebky). Prosím do kdy přesně má zkušební dobu? Protože přišel s tím, že chce končit 30.11.2014, tak abych věděla jakým způsobem může ukončit PP. Chtěl výpověď, což je hloupost.
Děkuji Hana