Re: Kontrola FÚ - prosím o radu
Děkuji za odpověď. Roky 12,13 tedy opravovat nebudu a dám to do r. 14.
Ještě se zeptám. V letech 12,13 jsme v DPPO vyloučili z nákladů SP a ZP neuhrazené do 31.1. následujícho roku, ale už jsme si nenákladovali ty uhrazené za rok 11,12... Mohu nárokovat v DPPO r. 2014 nebo udělat opravné DPPO?
museli byste podat dodatečné DPPO za období, kdy jste uhradili pojištění uvedené v předchozích obdobích na ř. 30 a 40
Pojistné za r.12 jsme uhradili v roce 2014, znamená to tedy, že můžu nárokovat v DPPO 2014 a pojistné r. 11 jsme uhradili v roce.12 , takže udělat DOD DPPO 2012. Chápu to správně? (omlouvám se, pokud píši zmateně).
Pak mám ještě otázku jednu: v r. 12 a 13 nám bylo vyměřeno penále (navýšili jsme o to HV), které nám bylo v roce 2014 prominuto. Mohu také zpětně HV o to ponížit? Pokud ano, mohu v roce 14 nebo opět musím udělat DOD? Děkuji za trpělivost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2014 12:48
Dobrý den, měla jsem tady kontrolu z FÚ na DPPO 2012,2013 a DPH 2013. Něco mi vyměřili a já teď nevím, jestli mám otevřít roky 12,13 a udělat DOD DPPO nebo to naprat do roku 2014?
Děkuji za všechny rady. Martina