Re: OT: změna pojistných smluv
Pořizovat si životní pojištění kvůli daňovým odpočtům nebo kvůli tomu, že je to takové "lepší spoření na důchod" je dle mého názoru nesmysl.
Životní pojištění má sloužit zejména k zajištění rizik, vše ostatní je neefektivní a příliš drahé.
Navíc průměrná životnost pojistek (tzn. od sjednání do ukončení) je u nás 5-7 let. Buď z finančních důvodů pojistku rušíme nebo přijde poradce a nabídne jinou lepší pojistku a pojistku opět ukončujeme.
Re: OT: změna pojistných smluv
Dobrý den
ptala jsem se proto, že mám dlouhodobou pojistku do 75 let. Bylo to pokračování dřívější úrazové - pojištění na následky úrazu. Doteď jsem neuvažovala o výběru, ale na druhou stranu - nemoci disponovat svými prostředky se mi taky nelíbí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2014 15:20
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak se díváte na dopisy od pojišťoven, kdy máte na výběr dvě možnosti - uplatňovat odpočty nebo vybírat vaše peníze