Re: matka_čerpání dovolené před nástupe
>Dobrý den, pro jistotu prosím. Sepisuji maťulce žádost
>o čerpání řádné dovolené před nástupem na rodičovskou
>dovolenou a zbývá jí z roku 2013 ještě nevyčerpaný
>nárok 2 dny, ten samozřejmě také dám k nároku na
>čerpání, určitě již nepropadá jako dříve, je to tak ? Ona bude dovolenou čerpat v roce 2015, tedy nárok z roku 2013, 2014 a zároveň 1/12 z roku 2015.
Moc
>děkuji.
děkuji, spočítat to musím, na této žádosti rovnou žádají o rodičovskou dovolenou od-do, tak aby to "sedělo". Mějte se pěkně a ještě jednou děkuji :)
Nevím, jestli to bude 1/12 z roku 2015. Třeba jí vyjdou 2/12, záleží na tom, dokdy ji bude v roce 2015 trvat MD. Ale ta žádost opravdu nemusí být napsaná od - do. Může to popsat slovně, i tu žádost o následnou RD může napsat ta, že bezprostředně po vyčerpání řádné dovolené zadané čerpat RD do ....(a zde uvede dokdy, nejdéle do 3. Narozenin dítěte).
No ale když paní neví, kolik dní dovolené bude za rok 2015 mít, tak jak to napsat? Zavolat účetní a domluvit se na dnech dovolené? Nebo jak byste to řešili? Budu mít stejný případ dcery, dělala nerovnoměrnou pracovní dobu a já také nejsem schopná určit, na kolik dní má nárok. Děkuji
dobrý den, ano, jsem účetní, která sepisuje pro maminky žádosti o čerpání dovolené a dávám jim to s informací, aby si požádaly ještě před skončením mateřské, aby se jim případně nekrátil nárok z důvodu čerpání RD. Tady se rozvinula diskuze, že jsem se v tom ztratila. Ptala jsem se původně na nárok z r. 2013, který bude čerpat v r. 2015, jasně, nepropadá. Děkuji. Formulář na to skutečně máme, Katko2 :) ale není to tak, že přes něj vlak nejede :-) Vypracovala jsem ho právě pro maminky cca před 10 lety a používám ho už automaticky s tím, že nároky a čerpání jim vždy dopíši od-do ;-)
do SW zadávám mimoevidenční stav - mateřskou i rodičovskou dovolenou, tak se domnívám že je vhodné i na žádosti uvádět od kdy trvá rodičovská dovolená a pak samozřejmě do - jak maminky požádají a je to různé.
Mějte se pěkně a děkuji za vaše názory a přeji vám krásné adventní dny plné lásky :) jo
To se domníváte špatně. Nevím, jestli je to zrovna "vhodné", ale opravdu není nezbytné v žádosti uvádět přesné datum konce čerpání řádné dovolené. Samozřejmě že účetní to musí mít správně vypočtené a zadané, ale žádost píše ta zaměstnankyně, která to třeba neumí vypočítat. Anebo třeba neví, že když do doby čerpání spadne i svátek v pracovní den, tak že se jí čerpání o den posune, protože ten svátek dostane zaplacený jako svátek a ne jako dovolenou. Pokud jim s vyplněním a výpočtem pomáháte, dobře. Ale nemusí to být. A také ne každému zaměstnavateli by se líbilo, že je na možnost čerpání upozorňujete.
Ptala jsem se, od kdy začne v roce 2015 ŘD čerpat (tu z 2013 a následně tu z 2014), protože jí nemusí vyjít jen 1/20. Třeba jí vyjdou 2/20. Nebo třeba i celoroční nárok. Jinak hezký advent i Vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 11. 2014 13:56
Dobrý den, pro jistotu prosím. Sepisuji maťulce žádost o čerpání řádné dovolené před nástupem na rodičovskou dovolenou a zbývá jí z roku 2013 ještě nevyčerpaný nárok 2 dne, ten samozřejmě také dám k nároku na čerpání, určitě již nepropadá jako dříve, je to tak ? Moc děkuji.