Re: Prodloužení pracovní smlouvy
Tak ted asi nerozumim, veci, které jsou uvedeny v parag. 37 mám v první pracovní smlouvě. Mám požadovat tedy dodatek ? Bylo mi řečeno, že se nemusí nic dodělávat, že když pracuji dál, slmouva se automaticky stává smlouvou na dobu určitou. Mám vyžadovat ten dodatek, bez něj nelze ?
Lze, ale s ním máte naprostou jistotu, že nikdo nic nemůže zpochybnit. Dle § 37 musí zaměstnavatel informovat o změnách.
A ta informace zas písemně, ze ? kde je prosím uvedené, že pokud se mi neprodlouží smlouva na dobu uričitou stává se automatický smlouvou s dobou neurčitou ? do těch informací stačí uvést tedy pouze info o dobe neručité a nemusí se tam znovu psát info ohledne dovolené atd... ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2014 9:42
dobrý den,
prosím, pokud měl zaměstnanec smlouvu na dobu uričtou k 30/11/2014 a zatím se mu neprodloužila, ale pokracuje v zaměstnání, stává se automaticky z doby určité doba neurčitá ? Je třeba udělat novou smlouvu s tím, že tam bude uvedena doba neurčitá nebo se nemusím mít novou smlouvu ?