Re: Převod majetku do s.r.o.
Opravdu nikdo neví??? Prosím
>Dobrý den,
>prosím poraďte mi - když přechází FO na PO a chce si
>převést nějaký majetek do podnikání, jakým způsobem to
>může udělat? Myslím tím účtování a také jak si
>ohodnotí cenu (doufám, že to lze i jiným způsobem než přes
>odhadce). Dám příklad - stroj byl zakoupen, když osoba
>podnikala na živnostenské oprávnění, řádně byl stroj
>odepsán a teď vznikla PO a ten stroj musí být převeden
>do s.r.o., protože k tomu podnikání je to nutné - v
>jaké ceně??? A jak zaúčtovat? Děkuji
Vklad nebo prodej. Za mne je jednodušší prodej, to znamená, máte-li odepsáno, oceněno znalcem, nebo cenou obvyklou (k tomu stačí googlit), prostě fyzická osoba prodá právnické.
Nevím, jak s DPH, o tom nic nepíšete. Zda je Fo plátcem, uplatnila odpočet, odepisovala atd.
Takže je to podle Vás nejlepší tak, že FO toto prodá svému s.r.o. - dle ceny obvyklé - ale u FO to musí zdanit a PO si to dá do nákladů, je to tak??? Není plátce - je to doktorka ;-). Děkuji!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2014 13:43
Dobrý den,
prosím poraďte mi - když přechází FO na PO a chce si převést nějaký majetek do podnikání, jakým způsobem to může udělat? Myslím tím účtování a také jak si ohodnotí cenu (doufám, že to lze i jiným způsobem než přes odhadce). Dám příklad - stroj byl zakoupen, když osoba podnikala na živnostenské oprávnění, řádně byl stroj odepsán a teď vznikla PO a ten stroj musí být převeden do s.r.o., protože k tomu podnikání je to nutné - v jaké ceně??? A jak zaúčtovat? Děkuji