Re: 2.kolo VŘ vš.účetní
Osobní pohovor s personalistou případně s vašim případným nadřízeným. Mě se ptávali na takové ty personalistické psychologické blbiny, na které jsem nikdy neuměla odpovědět. Jaké jsou vaše silné a slabé stránky, jak si představujete ideálního nadřízeného atd. plus se mě obvykle ptali podrobněji na moje pracovní zkušenosti.
Byla jsem na tom obdobně, pak se mi stalo, že mě vzali protože jsem byla nejstarší. Předpokládali moji loajalitu, vydržela jsem tam 3 roky, pak už jsem se na to rozkrádání nemohla dívat. Ale zkušenost to tedy byla. Dnes je možné všechno, tak hlavně se nebojte.
Taky mě jednou vzali kvůli věku, poslední slovo měla manželka majitele, prostě žádná mladá kočka neměla šanci. Tím chci říct, že když jsou prosety odborné znalosti, tak další kriteria bývají leckdy šílená a nemáte šanci je předem odhalit, natož se na ně připravit.
pokud jste ručně dala účetní operace a výpočet mezd,
tak asi ovocný strom, nebo osobní sympatie., jinak vážně netuším.
Zcela vážně jsem spočítala mzdy v ruce před pár roky, převálcovala konkurenci znalostmi a praxí, ale ten ovocnej strom, co jsem namalovala - to byl fakt průšvih. Prý jsem byla málo kreativní :-D
Na druhém konkurzu jsem si dala na stromku záležet, tam byly i veverky. A prý jsem byla nadmíru kreativní :-D
A z obou těchto firem mi nějak po čase telefonovali, zda bych neměla zájem jít do výběrového řízení .. (což mi přišlo jako výsměch - malovat další ovocné stromy), že jsem zaujala...
Je mi to jasné, když jim selhal program, neměli mzdy :-D
Takže Vám tfuj tfuj tfuj, zlomte vaz, pokud neocení kvalitu, nezaslouží si, abyste pro ně pracovala. Ocení jiní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2014 13:45
Dobrý den,postoupila jsem do 2.kola výb.řízení na pozici všeobecná účetní u velké stavební firmy. Na jaké záludnosti se mám připravit k pohovoru?