Reklamační doba jen 1 rok?

• (neregistrovaný)

1. 12. 2014 14:25

Dobrý den, prosím, víte někdo, jak to je s reklamační dobou u mobilního telefonu, který byl zakoupen v 9/2013 a v 10/2014 jsem ho dala k reklamaci. Následně mi sdělili, že nemají náhradní díly a místo toho mi dají nový, stejný výrobce, ale modernější typ. Ten se mi i hodil, tak jsem na to přistoupila, ale trochu mně zarazilo, když mi řekli, že na tento nový telefon se ale vztahuje záruka z toho starého data, tj. pouze do 9/2015 + těch 14 dní, co to posuzovali......myslela jsem, že i když je to v rámci vyřešení reklamace, ale je to úplně nový a jiný přístroj, tak že začne běžet nová 2letá lhůta......děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 12. 2014 23:23

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: reklamační doba jen 1 rok?
      To na Vás asi zkusili. Máte mít zase dva roky. To je vlastně jako varianta - vada je neopravitelná -> odstoupení od smlouvy -> vrácení peněz. Za ty peníze si koupíte ten modernější mobil a dostanete 2-letou záruku. Takže nechápu, proč ve Vašem případě (který vyjde úplně nastejno) byste měla být zněvýhodněna zkrácenou zárukou.

• 2. 12. 2014 8:23

mobil (neregistrovaný)

Re: reklamační doba jen 1 rok?
      Děkuji, já jsem právě koukala i na papíry, jestli jsem jim něco nepodepsala, že se dobrovolně vzdávám apod., ale nic, je tam prostě reklamace vyřízena poskytnutím nového přístroje, peníze jsem ani nepožadovala, protože bych si stejně šla koupit mobil.....tak uvidíme, až se něco přihodí, hezký den.

>To na Vás asi zkusili. Máte mít zase dva roky. To je
      >vlastně jako varianta - vada je neopravitelná ->
      >odstoupení od smlouvy -> vrácení peněz. Za ty peníze si
      >koupíte ten modernější mobil a dostanete 2-letou záruku.
      >Takže nechápu, proč ve Vašem případě (který vyjde úplně
      >nastejno) byste měla být zněvýhodněna zkrácenou
      >zárukou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).