Nemocenská a nepl. volno.

• (neregistrovaný)

1. 12. 2014 15:09

Dobrý den, prosím Vás, byla jsem dlouhodobě nemocná a jelikož mi dlouho nepřišla nemocenská, zeptala jsem se na OSSZ. Dostala jsem tuto odpověď : Výpočet dávky byl došetřován. Na příloze k výpočtu dávky nesouhlasily vyloučené dny, kdy musela účetní doložit potvrzení, že jste čerpala neplacené volno.
    Vzhledem k tomu, že jsem nikdy žádné neplacené volno neměla, mi to přijde nějaké divné. Myslíte si, že je to v pořádku?
    Děkuji za případnou odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 12. 2014 15:15

RenataH (neregistrovaný)

Re: Nemocenská a nepl. volno.
      V pořádku to není, ale asi byste se spíš měla zeptat účetní než tady. To my tady nemůžeme vědět.

• 1. 12. 2014 15:18

Kara (neregistrovaný)

Re: Nemocenská a nepl. volno.
      Ono je to tak, že do té přílohy s výdělky se uvádí vyloučené doby. To jsou kalendářní dny nemocí, ošetřování, rodičovské dovolené nebo mateřské dovolené. O všech těchto dnech sociálka ví, protože neschopenky nebo ošetřovačky dávají lékaři i tam. Ale jako vyloučené doby jsou i dny neplaceného volna, ale o těchto dnech sociálka neví, takže když vidí nějaký počet vyloučených dní, které nesouhlasí s její evidenci, ptá se na to účetní, která potvrdí, že jde o neplacené volno. Takže s touto otázkou se musíte obrátit na Vaši mzdovou účetní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).