Re: Nemocenská a nepl. volno.
Ono je to tak, že do té přílohy s výdělky se uvádí vyloučené doby. To jsou kalendářní dny nemocí, ošetřování, rodičovské dovolené nebo mateřské dovolené. O všech těchto dnech sociálka ví, protože neschopenky nebo ošetřovačky dávají lékaři i tam. Ale jako vyloučené doby jsou i dny neplaceného volna, ale o těchto dnech sociálka neví, takže když vidí nějaký počet vyloučených dní, které nesouhlasí s její evidenci, ptá se na to účetní, která potvrdí, že jde o neplacené volno. Takže s touto otázkou se musíte obrátit na Vaši mzdovou účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2014 15:09
Dobrý den, prosím Vás, byla jsem dlouhodobě nemocná a jelikož mi dlouho nepřišla nemocenská, zeptala jsem se na OSSZ. Dostala jsem tuto odpověď : Výpočet dávky byl došetřován. Na příloze k výpočtu dávky nesouhlasily vyloučené dny, kdy musela účetní doložit potvrzení, že jste čerpala neplacené volno.
Vzhledem k tomu, že jsem nikdy žádné neplacené volno neměla, mi to přijde nějaké divné. Myslíte si, že je to v pořádku?
Děkuji za případnou odpověď.