Re: Materiál na sklad nebo do spotřeby?
Taky nakupujeme materiál přímo na zakázku. Sklad vedeme jenom na to, co "není nakoupeno" přímo pro někoho. Máme toho málo a jde o věci, které se často používají. Spotřebu - výdej ze skladu - mi nahlásí.
Nákup před koncem roku - nedáváme na sklad, ale účtujeme o rozpracované výrobě. Nebudu evidovat každou položku a v dalším roce to zase vydávat.
Žádný limit neexistuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2014 7:38
Dobrý den, moc prosím o radu. Jsme stavební firma, kvůli velkému množství nakupovaného materiálu, dáváme materiál přímo do spotřeby na zakázky na 501... . Musíme mít za každou cenu sklad a vést skladovou evidenci? Je mi jasné, že když ke konci roku nakoupím materiál na zakázku za 1 milion Kč a vím, že se nestačil spotřebovat, musím dát tento materiál na účet 112 a provést inventarizaci, ale jak to probíhá v průběhu roku, esistuje nějaký maximální limit, kdy musím skutečně provádět skladovou evidenci? Poradíte mi někdo ve kterém paragrafu se to nachází? Předem moc prosím o radu.