Re: životní pojištění - změna podmínek
Musíte si hlavně přečíst to, co vám píší. Ano, buď si budete dávat do daní a nebudete moci vybírat nebo do daní dávat nebudete a budete moci dělat mimořádné výběry. Pokud budete dávat do daní, a přesto byste chtěla mimořádný výběr, budete muset dodaňovat 10 let dozadu. Pokud nechcete dávat do daní a chcete vybírat, musíte pojišťovně napsat.
===
Mohla bych se prosím k uvedenému připojit ? Jestliže zaměstnanec bude dávat do daní a bude se mu dělat roční zúčtování daně, musí mít od něho mzdová účetní potvrzení od jeho pojištovny ? Je tedy povinností zaměstnance jí ho donést ? A nebo jak mzdovka zjistí, že se do daní dát může, že nebude dělat mimořádné výběry ? Moc Vám děkuji za odpověď.
Předpokládám, že pojišťovna bude i nadále jako dosud vystavovat potvrzení, pouze na ty pojistky, které je možné v daních uplatňovat.
dobrý vecer,
take se přidávám s dotazem. Pokud nebudu do konce března nic se smlouvou řešit, tak pojištovna smlouvu upravi sama tak aby splňovala podminky k danovemu odpočtu a za rok 2015 by mi mělo dojit stejne potvrzení jako za letošní rok. Jasne, pokud vyberu dodanuji. Pokud převedu smlouvu jinam tak také dodanuji ? Volal mi ted fin. poradce, ze pry se mam dostavit, aby mi opravil smlouvu, abych mohla prevadet pripadne jinam a nedodanovat. Ale to je asi nejaka blbost a chce mi max. dat zas jine pripojisteni ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2014 7:47
Dobrý den, prosím vás, jak chodí od pojišťoven dodatky k životnímu pojištění, jedná se o to, že buď si můžu uplatnit odpočet z daní a nebo si můžu vybírat. Tohle oni můžou měnit, když je smlouva podepsaná za jiných podmínek? Pokud budu dávat do daní, už si nikdy do důchodu nevyberu ani korunu? A musí se to dát pojišťovně vědět? Pokud ne, oni to budou brát jako že si nechci vybírat, je to tak?
Děkuji Hanka