Re: osoba zdravotně znevýhodněná
A nebyla náhodou doteď osobou zdravotně znevýhodněnou na základě rozhodnutí Úřadu práce s platností nejdéle do 31.12.2014? To byste si jo mohli započítat i v roce 2014.
Re: osoba zdravotně znevýhodněná
Škoda, tak potom bohužel až v roce 2015.
Já mám zaměstnance, který je OZP podle rozhodnutí ÚP do 30.11.2014, pak se na měsíc "zázračně uzdraví" a od 1.1.2015 bude zase OZP (na základě rozhodnutí OSSZ). A tento nesmysl mám podložený oficiálním lejstrem - odpovědí z MPSV. :-)
Hezký víkend všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2014 11:41
Dobrý den, poradíte, prosím ? Pracovnice přinesla 3.11.2014 Rozhodnutí z OSSZ, že je osobou zdravotně znevýhodněnou, a to od nabytí právní moci Rozhodnutí do 31.10.2019. Pracuje u nás již 2 roky na poloviční úvazek - měsíční mzdu. Dočetla jsem se, že definice osoby zdravotně znevýhodněné bude podle zákona o zaměstnanosti účinná až od 1.1.2015.(?) Obnáší to nějakou změnu pro mzdovou účetní nebo "jen" k započítání pro účely plnění povinného podílu .... - a až za r.2015 nebo už částečně r. 2014? Velice předem děkuji za ochotu. Přeji hezký den!