Re: Přijatá FA - musíme evidovat?
Samozřejmě účtuji vždy o všech závazcích a pohledávkách, ale zde jsem si nebyla jistá. Jedná se o dopravní nehodu, kdy jsme při srážce poškodili jiné auto. Poškozený nám nafakturoval škodu za tuto opravu. Vše šlo z našeho havarijního pojištění, takže to není přímo naše pohledávka. Nikdy předtím nám nikdo fakturu neposílal, jen se vše nahlásilo na pojišťovnu. A děkuji
Re: Přijatá FA - musíme evidovat?
Vy jste poškodili jiné vozidlo. Vy máte závazek za poškozeným. A musíte o tomto závazku účtovat, stejně tak i o tomto nákladu za opravu vozidla. Je to přímo Váš závazek (ne pojišťovny). To, že nakonec úhradu provede pojišťovna, je až následují věc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2014 11:45
Dobrý den,
firma nám nafakturovala škodu, kterou ale zaplatila naše pojišťovna. Musíme tuto fakturu evidovat? Případně co s ní? Mám požádat o storno nebo zaúčtovat a zrušit dokladem od pojišťovny, že bylo zaplaceno? Děkuji, doufám, že jsem to moc nezamotala :-)