Oprava mzdy - prosím, spěchá.

• (neregistrovaný)

5. 12. 2014 14:50

Dobrý den, prosím o radu. Dceři "omylem" zaměstnavatel vyplatil mnohem větší mzdu a když se dcera bránila, že neodpracovala tolik hodin, zaměstnavatel jí oznámil, že má na ten rozdíl podepsat darovací smlouvu. Dcera tedy podepsala, že přijala výplatu v plné výši a zároveň podepsala darovací smlouvu na peníze, které ji nenáleží. Já se obávám, že město, které financuje onu společnost na to časem přijde a dcera bude muset tu sumu, kterou nyní darovala vrátit... Dcera trvala na opravě mzdy a nic nepodepisovat, ale ředitelka společnosti jí opakovaně tvrdila, že už je to odevzdané na socce a na ZP a tudíž to nejde. Vmanipulovala ji do situace, že má dvě možnosti - buď převzít celou výplatu, přestože celou dobu neodpracovala nebo ten rozdíl darovat jim. Dcera je čerstvě plnoletá a nevyzná se, proto to podepsala. Dotaz zní: je pravda, že výplata nelze opravit??? Nevíte, jestli jde vzít ta darovací smlouva zpět a trvat na opravě výplaty? Moc děkuji. ŠB

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2014 15:06

Líba (neregistrovaný)

Re: Oprava mzdy - prosím, spěchá.
      Chybu lze opravit v nejbližší mzdě. Tohle je velice nevěrohodné vysvětlení pro nějakou nekalost.

• 5. 12. 2014 15:06

Líba (neregistrovaný)

Chybu lze opravit v nejbližší mzdě. Tohle je velice nevěrohodné vysvětlení pro nějakou nekalost.

• 5. 12. 2014 15:08

ŠB (neregistrovaný)

No právě, také se domnívám, že to nějak zavání... Dcera mezitím podala výpověď, protože celá společnost se chová podivně, tak jí ředitelka říká, že to nelze opravit. Ale i tak si myslím, že to lze opravit, že? I když už nebude mít další mzdu. Děkuji za Váš čas. ŠB

• 5. 12. 2014 15:46

iva. (neregistrovaný)

Já bych se možná obrátila na oblastní inspektorát práce s podnětem k prošetření. Podle mně to zavání hodně moc. I když ... darovací smlouvu a další věci podepsala "dobrovolně a bez nátlaku" ... škoda, že se neporadila než to podepsala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).