Jak zaúčtovat?

• (neregistrovaný)

8. 12. 2014 15:17

Dobrý den, prosím, takový trochu specifický dotaz - nevíte jak se účtuje nákup slona v zoo? kam ho prosím mám zařadit - našla jsem ostatní stáda, tažná zvířata - to asi ne.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2014 15:45

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: jak zaúčtovat slona ?
      Vím, že se nemají kopírovat celé texty, ale nedá mi to ...

24/5 2013 Zvířata v ZOO
      Jak by měla naše PO - ZOOpark účtovat o nákupu, vlastním chovu, prodeji a úhynu zvířat ?
      Poznámky od Ing. Nejezchleba:
      Ke zvěři nic nemám - takže nemohu se vyjadřovat a co jsem našel do knihy, to je maximum, co s tím umím udělat. Má to ale vadu - s účinností od 1. 1. 2013 vyhláška řekla, že zvířata v ZOO není ostatní dlouhodobý hmotný majetek... - takže by to vypadalo na zásoby (tedy jak říkám na školeních - být slonem, tak už dávno uhynu - nejdřív jsem zásoba, potom majetek, potom zase zásoba ... - diskutovat ale u zvířat v ZOO o nějakých příchovcích není správně - to se dělá právě třeba u prasat na výkrm - čím těžší prase, tím větší hodnota - to dává logiku - z tohoto pohledu je to vlastně rozpracovaná hora masa). Jak toto aplikovat třeba u slona, nebo krokodýla a co takový tropický motýl či rybka v akvariu - ale v ZOO jako součást expozice - neumíme předpisově řešit .....

http://www.obecuctuje.cz/dotazy.php?id_dotazy_oblasti=8&page=21

Další info z netu:
      http://www.ucetnictvino.cz/zvirata-v-zoo-uniqueidgOkE4NvrWuOGkMFoztUp2TgqkaiFTRFAjAfKtmfKBkk/

• 8. 12. 2014 16:13

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: OT jak zaúčtovat slona ?
      :) úsměvné téma
      Jen pro zajímavost, ještě před 1.1.2013, kdy mohl být slon hmotným majetkem se sloni dělili na slony cirkusové a slony chované v Zoo. Každý měl jiné SKP a slon tuším, že ten v zoo nebyl v Příloze č.1 k DP. Vyšlo to ale nastejno, oba se tehdy daňově odpisovali ve 2. odp. sk. a účetně po dobu jeho životnosti.....
      Co všechno člověku neuvízne ze školení v hlavě?

• 8. 12. 2014 16:30

zoo (neregistrovaný)

Re: OT jak zaúčtovat slona ?
      ano, vedli jsme tady docela vášnivou debatu - někdo ho chudáka chtěl dát jako rozpracovaného, někdo majetek, zásoby, a varianta, jak je uvedeno v příspěvku výše, že je součástí expozice je taky celkem logická....cirkusový nás ani nenapadl....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).