DPP a nemoc

• (neregistrovaný)

9. 12. 2014 15:18

Dobrý den,

od poloviny listopadu jsem začala pracovat na DPP v jednom supermarketu (DPP mám uzavřenou pouze do konce tohoto roku, tedy do 31.12.2014). Celou polovinu listopadu mám odpracovanou a pak ještě týden v prosinci, jenže jsem včera onemocněla a měla jsem mít směnu. Tak jsem včera na kontaktni číslo, které mi bylo dáno zaslala SMS, že na svou směnu nedorazím, protože jsem nemocná a půjdu tedy k lékaři. Sms se doručila, ale žádná odezva a nikdo se neozval nazpátek, takže zřejmě nic nenamítali a nikomu nevadilo, že budu doma. K lékařce jsem šla tedy až dnes, protože včera už tam nebyla s tím, že mi lékařka dala rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti - tedy nemocenskou. A za týden mám jít na kontrolu. Problém je v tom, že jsem někde četla, že při DPP nemám nárok na to, aby mi zaměstnavatel nemocenskou proplatil, když výdělek za minulý měsíc byl do 4000 Kč. Proto se chci zeptat zdali teda na te nemocenské vůbec mohu být? Tím myslím jestli mohu být doma na tu neschopenku i když vím, že mi ji nikdo neproplatí? Protože jak jinak to řešit když jsem nemocná? a pak se chci ještě zeptat na případ, když mě lékařka nechá na nemocenské do konce roku (tedy do doby kdy už mi DPP skončí). Tak jak je to pak dál? To asi za prosinec žádné peníze nedostanu že? A taky zdali se nebudou nějak škubat, aby mi vůbec zaslali výplatu za listopad (tedy za tu polovinu listopadu, kterou jsem normálně odpracovala) ??

Předem děkuji za odpověd

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).