Re: rodičovský příspěvek
Příspěvek dostanete, ale možná budete limitovaná jeho výší. Přesněji řečeno, dobou, po kterou ho budete čerpat. Nemám teď čas to studovat, zkuste si spočítat.
http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/rodicovsky_prisp
Taky se dají na netu kalkulačky na výpočet RP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 12. 2014 16:58
Dobrý den, prosím poradíte mi? Manžel je na PPM, protož já jsem jako osvč neměla nárok. Teď mi doloží příjmy na úřad práce, abych si mohla zvolit variantu počtu let na čerpání rodičovského příspěvku a to tiskopisem, který vydala ossz pro úřad práce:
potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku ODDíl D ossz potvrzuje
výše peněžité pomoci za kalendářní den 323,- Kč
a denní vyměřovací základ PPM 461,- Kč
vyplňovala jsem si tiskopis žádost o rodičovský příspěvek a zarazilo mne co vyplnit v oddíl F- volba výše dávky- poto jsem volala na úřad práce, zda mi poradí a pracovnice úp se mne ptala, zda má manžel vyměřovací základ denní alespoň 500,- Kč abych měla nárok
tak teď čekám, dostanu vlastně rodičovský příspěvek, netušíte co to znamená, jak to pracovnice myslela?
děkuji moc za případné rady a přeji hezký den