Re: Musím předat mzdový list?
Můžete, proč ne.
Můžu se optat, proč mzdové listy vypisujete ručně? I mzdy a všechno kolem nich počítáte ručně?
Re: Musím předat mzdový list?
Mzdy a vše okolo počítám v programu normálně v počítači, ale listy vyplňuji ručně kvůli zaměstnancům. Vyplácíme hotově a chceme to mít striktně odděleno kvůli tomu, že se navzájem dívali druhým pod ruce a pak se hádali, proč má ten a ten víc :-) To by sice mohli ze sjetiny z počítače taky, ale prostě jsem to takto dostala od vedení nařízeno. Máme 25 lidí, tak to není až taková práce navíc a OSSZ a ZP s tím nemají problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2014 11:01
Dobrý den,
prosím o radu - v listopadu od nás odešel zaměstnanec, předala jsem mu potvrzení o zaměstnání, teď mu dám kopii ELDP 02 a potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2014. Jeho maminka je účetní v jiné firmě a chce, abych mu předala i mzdový list. To si ale myslím, že na to nemá právo. Musím ho přece u nás založit a archivovat. Samozřejmě jsem říkala, že bývalý zaměstnanec může nahlédnout, zkontrolovat si, ale originál že mu prostě nevydám. Bude oprávněné, když bude chtít kopii?
Děkuji.