DPH neplátce

• (neregistrovaný)

11. 12. 2014 13:01

Dobrý den, co prosím znamená když mám na faktuře (dodavatel české dič, ale zahr.firma) klasický nákup zboží ale s textem úhrada dph členské země zákazníka je poviná podle článku 33 odst. 1 směrnice 2006/112/ES (dálkový prodej)

Zatím s tím nemám zkušenost. Objednávala jsem takto z Nizozemska nástěnný kalendář, tedy jeho tisk.
    Prosím někoho kdo o tom něco ví a má zkušenost! Nutné, spěchá!
    Musím já vyplnit daňové přiznání a uhradit DPH, i když nejsem plátce daně, jsem jen občas?!
    Děkuji moc!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2014 17:34

alli (neregistrovaný)

Re: DPH neplátce
      co znamená nejsem plátce daně, jen občas? fakturuje vám zahraniční firma s českým DIČ (to jste si ověřila, že je platné)? jde o dodání zboží nebo službu (tisk)?

• 12. 12. 2014 7:46

dola (neregistrovaný)

Omlouvám se, chtěla jsem napsat občan! :-)
      Ano, fakturuje nám zahraniční firma, sídlo v Nizozemí a zboží, kalendář, přijde z Nizozemí, zaplacena faktura vč. DPH 21%, ale dole na faktuře je tahle poznámka. A jaksi nechápu co to znamená, sice jsem článek 33 směrnice četla, ale nevím jestli já mám tu daň tady odvést FÚ?
      DIČ jsem si ověřila, je platné.
      Děkuji moooc za odpověď

• 12. 12. 2014 13:14

alli (neregistrovaný)

má tedy české DIČ (to jste si ověřila)? a fakturuje s českou DPH 21%? pokud jde tedy o zboží, pak přiznání nevyplňujete a žádné DPH neplatíte

• 12. 12. 2014 13:29

dola (neregistrovaný)

Ano, DIČ, jsem si ověřila, platí a na faktuře je 21%. Jedná se o zboží.
      Mockrát Vám děkuji
      Hezký víkend :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).