Re: DPH neplátce
Omlouvám se, chtěla jsem napsat občan! :-)
Ano, fakturuje nám zahraniční firma, sídlo v Nizozemí a zboží, kalendář, přijde z Nizozemí, zaplacena faktura vč. DPH 21%, ale dole na faktuře je tahle poznámka. A jaksi nechápu co to znamená, sice jsem článek 33 směrnice četla, ale nevím jestli já mám tu daň tady odvést FÚ?
DIČ jsem si ověřila, je platné.
Děkuji moooc za odpověď
Re: DPH neplátce
má tedy české DIČ (to jste si ověřila)? a fakturuje s českou DPH 21%? pokud jde tedy o zboží, pak přiznání nevyplňujete a žádné DPH neplatíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 12. 2014 13:01
Dobrý den, co prosím znamená když mám na faktuře (dodavatel české dič, ale zahr.firma) klasický nákup zboží ale s textem úhrada dph členské země zákazníka je poviná podle článku 33 odst. 1 směrnice 2006/112/ES (dálkový prodej)
Zatím s tím nemám zkušenost. Objednávala jsem takto z Nizozemska nástěnný kalendář, tedy jeho tisk.
Prosím někoho kdo o tom něco ví a má zkušenost! Nutné, spěchá!
Musím já vyplnit daňové přiznání a uhradit DPH, i když nejsem plátce daně, jsem jen občas?!
Děkuji moc!