Re: Počáteční stavy účtů
Snažím se kontrolovat co jde.Dělala jsem automatický převod a datovou závěrku po účetní závěrce a zřejmě se to nepřevedlo správně.Na konci roku se zůstatky účtu převádí na účet 702 a ty by měli sedět na počáteční stavy účtu 701 ?
Ano, to by mělo souhlasit, ale myslím si, že lépe se to bude kontrolovat, když si vytisknete rozvahu k 31.12.2013 a potom rozvahu z roku 2014 a porovnáte konečné zůstatky 2013 s počáteřními r.2014 podle jednotlivých rozvahových účtů.
A Vám nesouhlasí co? Aktiva se nerovnají pasivům?
Jupíjou,už mi to konečně sedí,ani nevíte jakou mám radost takže při pátku večer.
Zakopaný pes byl v rozdílném zůstatku účtu 331.Netuším proč se zůstatek neseděl počáteční zůstatek na konečný zůstatek roku 2013.Zřejmě nějaká technická chyba při převodu,ostatní účty naštěstí sedí.
Děkuji za morální podporu,hezký víkend :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 12. 2014 9:31
Dobré ráno,moc prosím o radu.
Kontroluji zda se převedli správně konečné stavy účtu a ejhle v počátečních stavech účtů mi nesedí MD / DAL.
Poradíte mi prosím jaké účty se mají převádět v roce 2013 a jak zkontrolovat na převedené stavy rok 2014.
Jsem v koncích včera jsem se snažila do noci zkontrolovat účty 702 a 701 a další řešení mě nenapadá.