Re: Nepozvaný člen SVJ - neplatná schůze
Napřed bych asi sáhla po stanovách SVJ. Určitě tam máte uvedeno, jakým způsobem svoláváte shromáždění. U nás by se mělo svolávat nejméně 15 dnů předem písemnou pozvánkou, která se zašle poštou či osobně předá všem členům společenství a současně vyvěsí na domovní vývěsce.
Jestliže byla porušena pravidla pro svolání shromáždění, tak by se podle mého názoru mohl nasupený vlastník obrátit na soud a dovolávat se neplatnosti usnesení, která shromáždění přijalo.
Asi bych dělala mrtvého brouka. Když se naštvaný vlastník do 3 měsíců neobrátí na soud, tak jsou přijatá usnesení platná. Je otázka, jak by dopadl případný soudní spor. Soud by určitě zvažoval, zda neplatným svoláním shromáždění došlo k tak závažnému zásahu do práv všech vlastníků, aby přijatá usnesení zrušil.
Zkuste položit dotaz na portálu SVJ zde:
http://www.portalsvj.cz/forum
Re: Nepozvaný člen SVJ - neplatná schůze
Dobrý den,
díky za odpověď. Naštěstí nasupený vlastník "vyšuměl" - ono v podstatě na té schůzi o nic nešlo, když si přečetl zápis.
Fakt je, že díky tomu, že jsme malinké SVJ - 5 vlastníků, přestala jsem být obezřetná, tak jdu do sebe a holt se polepším :-)
Ještě jednou díky moc za odpověď, na portalsvj chodím taky, ale jak jsem dostala tu nasupenou reakci, přestala jsem snad i vidět a nemohla jsem se nijak soustředit na to, kde odpověď najít. Zlaté BC:-)
Přeji hezký víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 12. 2014 10:20
Dobrý den, prosím moc o radu,
stal se mi průšvih - pozvánky na shromáždění SVJ rozesílám elektronicky,nenechala jsem si potvrdit příjem - dva členové se omluvili, vzala jsem to jako fakt, že pozvánku dostali všichni. Jeden s podílem 5,5% pozvánku nedostal.
Dnes jsem rozeslala zápis a on mi emailem nasupeně sdělil, že schůze je neplatná. Je tomu opravdu tak?
Krapet se mi zatměno před očima, nevím, po kterém chytrém zákoně teď sáhnout.
Díky za každou radu.