Re: Minimální mzda a prac.smlouva
Mě vychází ,že má 58,57.když má odpracováno 70 hodin.
Pak opravdu záleží na stanovené týdenní PD ve firmě - čekám na upřesňující odpověď na můj dotaz :-),aby bylo možné odpovědět správně.
Pak Vám stačí 55.- Kč, to zn. , že hodin.min. mzdu překračujete.
Mzdu bych stanovila hodinovou se zkráceným úvazkem. Např. nechat 58,60 nebo 55,-+ do teto výše hodnocení. Bude se Vám to tak lépe hlídat.
Takto má každý měsíc jiný počet hodin a při zkrác.úvazku
Děkuji. Ale takovýmto výpočtem to bude každý měsíc jiné. Já právě nevím, zda neexistuje nějaký oficiální zákonný přepočet a pokud ano, kde bych ho našla.
Já jsem zkusila vypočítat kolik by měla být minimální výše měsíční mzdy pro při zkráceném úvazku 3,5hod/D (17,5hod/T) a to trojčlenkou 8500/40*17,5, kde mi vyšlo, že minimálně má mít výši měsíční mzdy 3.719Kč.
Což při mzdě 4.100Kč splňuje, ale právě nevím, zda je tento úostup v pořádku, nebo uvažuji blbě.
Minimální měsíční mzda je jen jedna a to měsíční.
Má-li menší mzdu ( kratší úvazek), spočítáte z toho hodinový
( dosažená mzda, třeba Vašich 3719 a vydělíte počtem odprac.hodin. Porovnáte s minimální hodinovou mzdou a bude-li méně, doplatíte. Jinak - trojčlenku nenávidím :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2014 15:50
Dobrý den,
prosím o radu. Máme paní uklízečku (starobní důchodce) na pracovní smlouvu s měsíční mzdou 4.100 a úvázkem 3,5hodiny (po-pá).
Může být takto smlouva i pro rok 2015? (Ptám, se jelikož se min.mzda zvedla na 9.200Kč).
Děkuji